Blog

Verzekeraar mag klanten weigeren

Een aanbieder is niet verplicht om u als klant te accepteren, de beslissing mogen zij zelf maken. Er wordt op diverse zaken gelet, uiteraard verschillen deze regels per verzekeraar.

 

Schadeverleden
Uw schadeverleden kan een reden zijn voor een autoverzekeraar om u als klant te weigeren. Heeft u in een korte periode meerdere keren schade gehad, dan kan het lastig zijn om een geschikte autoverzekering te vinden.

Type auto
Het type auto dat u rijdt kan belangrijk zijn voor verzekeraars, zeker als u een jonge of onervaren automobilist bent. Sommige verzekeraars vinden het risico te groot als u bijvoorbeeld in een dure sportauto rijdt, maar pas net uw rijbewijs heeft gehaald.

Strafrechtelijk verleden
Bent u in de laatste 8 jaar in aanraking geweest met justitie of de politie, dan kan dit een reden zijn dat de verzekeraar u weigert als klant. De verzekeraar ziet dit als een extra risico en zullen dan ook kijken wat de reden is geweest om in te schatten of zij u willen accepteren.

Rijontzegging
Een rijontzegging kan ook een reden zijn voor de autoverzekeraar u niet te accepteren als nieuwe klant. De duur en de reden van de rijontzegging zijn in dit geval erg van belang.

Autoverzekering beëindigt door verzekeraar
Heeft een verzekeraar uw autoverzekering in het verleden beëindigd door bijvoorbeeld achterstallige betalingen, dan staat een nieuwe autoverzekeraar uiteraard niet te popelen om u als klant te verwelkomen.

 

Van toepassing op u?

autoverzekering-blogIs één van de bovengenoemde zaken van toepassing op u, verzwijg dit dan niet bij uw aanvraag. Verzekeraars kunnen deze informatie zelf gemakkelijk achterhalen. Accepteert een verzekeraar u niet als klant, dan helpen wij u graag op weg bij het vinden van een geschikte autoverzekering!