Blog

Verstandig vergelijken

Een autoverzekering kan in principe op verschillende manieren vergeleken worden. Er zijn veel mensen die bij een vergelijking alleen letten op de maandelijkse premie. Echter zijn er ook genoeg mensen die enigszins de voorwaarden meenemen in hun vergelijking. Het spreekt voor zich dat alleen een lage premie vaak niet voldoende is. Het kan dan voorkomen dat u niet voldoende gedekt bent in geval van schade, dit kan u veel geld kosten! Dergelijke schades kunnen wel oplopen tot duizenden euro’s, een bedrag die de meeste mensen niet zomaar op hun rekening hebben staan.

Hierom is het dan ook verstandig om de dekking en voorwaarden mee te nemen in de vergelijking. Over het algemeen zijn er vaak drie basisvormen waaruit u kunt kiezen: WA, WA plus en All risk. Denk vooraf ook goed na over uw wensen, dit komt van pas op het moment dat u de voorwaarden doorneemt.

Wat kunt u meenemen in de vergelijking?

De leeftijd van uw voertuig is in ieder geval erg belangrijk. Afhankelijk hiervan wordt vaak de betreffende basisdekking gekozen plus de eventuele aanvullende modules zoals de nieuwwaarde regeling.

meenemen-vergelijkingNaast de leeftijd van uw voertuig zijn zaken als dekking in het buitenland, accessoires, pechhulp en vervangend vervoer ook zaken om over na te denken. Helaas kunnen wij niet alle voorwaarden laten zien in onze vergelijking, deze zou dan te onoverzichtelijk worden. Raadpleeg hierom dan ook goed de voorwaarden van de aanbieder nadat u klaar bent met vergelijken. Deze staan doorgaans in PDF formaat op de website van de verzekeraar.

Het komt er dus op naar dat alleen kijken naar de maandelijkse premie niet voldoende is. Bekijk altijd goed de voorwaarden en dekkingen. Bekijk ook goed de uitzonderingen welke in de voorwaarden vermeld staan.