Blog

Vandalisme en autoverzekering

Helaas is er dagelijks vandalisme, dit gebeurt in allerlei soorten en maten. Van een afgebroken spiegel tot een flinke kras in de lak of totale vernieling van uw auto. Wat moet u doen als u merkt dat uw auto toegetakeld is door vandalisme.

 

Aangifte doen

autoverzekering-blogHelaas is het vaak onduidelijk wie de dader is. Weet u wel wie de dader is, dan kunt u de schade verhalen op deze persoon of personen. Ondanks dat de dader in de meeste gevallen onbekend is, word er toch aangeraden aangifte bij de politie te doen. Voor het claimen van de schade bij de autoverzekeraar heeft u namelijk een bewijs van aangifte nodig.

Dekking en vandalisme

Helaas is niet bij alle dekkingsvormen vandalisme gedekt. Bij een WA dekking is vandalisme nooit gedekt. Bij een WA+ dekking is bepaalde schade door vandalisme wel gedekt, onder andere ingeslagen ruiten, brandschade en schade die ontstaat door een poging tot diefstal.

Echter verschilt het per verzekeraar welke schade precies gedekt word, bekijk hiervoor goed de polisvoorwaarden. Een Allrisk dekking dekt de meeste schade en vergoedt ook schade als krassen in de lak of afgebroken spiegels.

 

Schade claimen of zelf betalen?

In sommige gevallen bent u voordeliger uit om de schade zelf te betalen. Het claimen van schades kan gevolgen hebben voor uw no-claimkorting. Dit resulteert in een hogere premie. U kunt een berekening maken of het in uw geval slimmer is om de schade te claimen of zelf te betalen. Heeft u de schade al geclaimd, maar toch spijt van uw keuze? De meeste verzekeraars bieden de optie om binnen een paar maanden tijd het uitgekeerde bedrag terug te betalen, hierdoor heeft de schade geen gevolgen voor de hoogte van uw premie.