Blog

Uitzonderingen voorwaarden autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering staan er in de voorwaarden vaak veel uitzonderingen op bepaalde situaties. U kunt in bepaalde gevallen denken gedekt te zijn, echter zou het nog eens kunnen tegenvallen als blijkt dat u door een uitzonderlijke situatie toch niet gedekt bent. Dit kan u veel geld kosten, het spreekt voor zich dat dit op kan lopen tot duizenden euro’s.

Kijk bij het afsluiten van een autoverzekering dus goed naar de voorwaarden. Hier staan alle uitzonderlijke situaties in beschreven. Hieronder sommen we enkele gevallen welke vaker voorkomen bij verzekeraars:

  • Men denkt geen eigen risico te hebben, dit is vaak wel het geval bij ruitschade
  • Alleen geen eigen risico bij aangesloten schadeherstel bedrijven, indien u voor een andere garage kiest heeft u wel een eigen risico
  • Nieuwwaarde regeling geldt vaak alleen voor de eerste en tweede eigenaar van het voertuig
  • Bepaalde periode voor vervangend vervoer i.p.v. de benodigde periode dat u vervangend vervoer nodig heeft

Was dat alles?

Nee, dat was zeker niet alles. Dit is slechts een kleine greep uit de vele uitzonderingen die een autoverzekering met zich mee kan brengen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, bekijk goed de voorwaarden tijdens het vergelijken en bij het afsluiten van een autoverzekering!

Budget varianten

budget-variantenTegenwoordig zijn er steeds meer verzekeraars met een Budget autoverzekering. Bij deze verzekering geniet u vaak van dezelfde voordelen als het gaat om de basis dekking. OHRA en Unive hebben zo ook een Budget variant van hun All risk autoverzekering. Er zit echter wel een belangrijk verschil tussen de ‘reguliere’ All risk autoverzekering en de ‘Budget’ All risk autoverzekering. Dit verschil zit hem in o.a. in de aanschafwaarde regeling. U kunt geen gebruik maken van deze regeling bij het afsluiten van een Budget variant. Kortom, u krijgt niet de aanschafwaarde terug bij een ongeval waarbij uw voertuig total loss wordt verklaart.

Ook heeft u bij het afsluiten van een Budget autoverzekering altijd een eigen risico, deze bedraagt vaak minimaal 150 euro. U heeft niet de keuze tot ‘geen’ eigen risico. Bekijk goed de verschillen indien u overweegt een Budget autoverzekering af te sluiten zodat u wederom niet voor verassingen komt te staan in geval van schade.