Blog

Tweede gezinsautoregeling

Veel autoverzekeraars bieden een tweede autoregeling of een gezinsautoregeling aan. Als u bij de verzekeraar twee auto’s verzekert, krijgt u voor de tweede auto dezelfde no-claimkorting als voor de eerste auto. Dit kan een mooie besparing opleveren, echter zijn hier in sommige gevallen wel voorwaarden aan verbonden.

 

Opgebouwde schadevrije jaren

autoverzekering-blogVanaf het moment dat u een autoverzekering afsluit bouwt u schadevrije jaren op. Met een tweede autoregeling of een gezinsautoregeling krijgt u voor de tweede auto dezelfde no-claim korting op uw premie als voor de eerste auto. Echter gelden de opgebouwde schadevrije jaren niet automatisch voor de tweede auto mee, met de tweede auto begint u gewoon op nul opgebouwde schadevrije jaren. U krijgt dus wel de opgebouwde no-claim korting maar niet de opgebouwde schade vrije jaren.

 

Tweede auto verzekeren bij dezelfde verzekeraar?

In de meeste gevallen is het voordeliger om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Dit is onder meer afhankelijk van de opgebouwde schadevrije jaren. Als u nog geen schadevrije jaren heeft hoeft u niet op dit punt te letten, u heeft immers toch nog geen opgebouwde no-claimkorting. Heeft u wel opgebouwde schadevrije jaren en de verzekeraar biedt een tweede autoregeling aan dan is dit zeker voordeliger, bij een andere verzekeraar krijgt u namelijk niet een no-claimkorting cadeau.

 

Voorwaarden verzekeraar

Sommige verzekeraar stellen bepaalde voorwaarden voor het gebruik maken van de tweede autoregeling. In de meeste gevallen moet de bestuurder van beide auto’s dezelfde persoon of de partner zijn. Ook is er in vele gevallen een minimum leeftijd vastgesteld om gebruik te maken van deze regeling.

Daarnaast is er een grens aan de dagwaarde van de auto. De maximum waarde ligt doorgaans tussen de 40.000 en 75.000euro. Ook is uw eerdere rijgedrag voor sommige verzekeraars belangrijk, het is dan van belang dat u het afgelopen jaar geen schades heeft veroorzaakt.