Blog

Schade zonder dader en autoverzekering

Stel u komt terug van uw boodschappen en u merkt dat u schade aan uw auto heeft en dat de dader geen briefje heeft achtergelaten. Hierdoor heeft u een schade zonder dader, de dader is immers onbekend.

Schade verhalen

Indien u uw schade op de reguliere manier wilt verhalen gebeurt dit normaliter bij de verzekeraar van de tegenpartij. Echter wanneer de dader onbekend is kunt u deze niet via de regulier manier verhalen, maar kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. U kunt hier alleen terecht voor een schade vergoeding indien de schade voldoet aan een aantal criteria, denk hierbij onder andere aan:

  • U dient bewijs aan te leveren van de gebeurtenis, denk hierbij aan 2 getuigenverklaringen. Overigens mogen de getuigen geen relatie hebben met zowel u als de dader.
  • U dient te kunnen aantonen dat u geprobeerd heeft om de dader op te sporen. Daarom is het ook van belang dat u direct na het aantreffen van de schade contact opneemt met de politie, zij kunnen u helpen bij het vinden van de dader.
  • De schade is veroorzaakt door een ander voertuig of een daaraan gekoppelde aanhanger. Indien een ander persoon door bijvoorbeeld vandalisme de schade heeft veroorzaakt dan kunt u geen schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer ontvangen.

All Risk autoverzekering of rechtsbijstandverzekering

all-zonder-blogWanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft dient u de schade te melden bij deze verzekeraar, zij kunnen u helpen bij het verhalen van de schade. Ook bij een All Risk autoverzekering is het van belang dat u de schade direct meldt, het is namelijk bij een All Risk autoverzekering niet mogelijk de schade zelf te claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.