Blog

Premie termijn autoverzekering

De premie termijn van de autoverzekering is het termijn waarop u de premie wilt gaan afdragen. Doorgaans wordt dit per maand geregeld, echter kan het ook voordelen hebben om dit voor een langere termijn af te dragen. Denk hierbij aan een kwartaal, half jaar of heel jaar. Hierdoor betaald u wel direct een groot bedrag, dit dient u dus ook tot uw beschikking te hebben. Bovendien dient u dit ook vooruit te betalen. Maar wanneer u dit eventueel kunt doen kan dit mogelijk wel een behoorlijk voordeel in de portemonnee opleveren. Vraag uw verzekeraar naar de verschillende mogelijkheden, niet alle verzekeraars bieden verschillende premie termijnen of dezelfde premie termijnen.

Per maand

Het afdragen van de premie per maand is de meest reguliere termijn. Dit komt doordat men hierdoor niet in 1 keer een groot bedrag hoeft te betalen. Bovendien wordt het salaris ook doorgaans per maand uitbetaald, het is dan ook handig dat de lasten ook per maand afgedragen worden.

Per kwartaal, per halfjaar of per jaar

premie-autoverzekeringPer kwartaal of per halfjaar is een tussenoptie die niet door alle verzekeraars aangeboden worden. Als de verzekeraar dit wel aanbiedt zit hier mogelijk ook een korting aan verbonden, u betaald dan minder in totaliteit dan wanneer u per maand had betaald. Per jaar is een optie die wel door de meeste verzekeraars geboden wordt. U dient wel rekening te houden met een vooruitbetaling bij alle opties. De verzekeraar stelt dit op prijs, op deze manier zijn ze er immers ook zeker van dat het bedrag ontvangen is en ze niet te maken krijgen met wanbetalers.

Om dit te belonen geven ze een korting. Hoe langer termijn u kiest hoe hoger de korting zal oplopen. Mocht u de autoverzekering tussentijds stoppen, dan krijgt u wel gewoon de vooruitbetaalde premie van de overige maanden teruggestort. Dit zou dan ook geen reden moeten zijn om het niet te doen. Wel wanneer u geen groot bedrag in 1 keer kunt missen is het een reden om het niet te doen.