Blog

Overstappen autoverzekering

Wilt u overstappen van autoverzekering? Dan is het allereerst van belang om op zoek te gaan naar de meldcode van uw auto, aangezien u de verzekeraar op die manier aan kunt geven waar het om gaat. Het is vervolgens verstandig om uw schadevrije jaren op te vragen, al is dat alleen noodzakelijk indien u sinds 2007 nog niet bent overgestapt. Na die tijd maakt men gebruik van het RoyData systeem, waarin de schadevrije jaren staan. Het overstappen van autoverzekering is daardoor een stuk gemakkelijker geworden, zodat u dit in slechts enkele stappen kunt doen.

Dekking en premies

Ga vervolgens op zoek naar de verschillende dekkingen en premies die er beschikbaar zijn, om daar een keuze uit te maken. U heeft het aantal schadevrije jaren dat u heeft verzameld nodig om de premie te kunnen berekenen. Des te hoger het aantal schadevrije jaren dat u heeft, des te groter de korting die men u aan kan bieden op de nominale premie. Hierdoor kunt u de dekking op een meer voordelige manier afsluiten.

Ga op zoek naar een geschikte dekking, uiteraard tegen een scherpe premie. U kunt op die manier op een slimme wijze overstappen van autoverzekering.

Voorwaarden en huidige polis opzeggen

huidige-polisKijk tenslotte goed naar de voorwaarden van de nieuwe dekking, wanneer u wilt overstappen van autoverzekering. U zorgt er op die manier voor dat u bijvoorbeeld weet welk bedrag men maximaal uit zal keren indien er daadwerkelijk een keer wat aan de hand is. U zorgt er op die manier als het ware voor dat de verzekering ook interessant blijft op het moment dat u er gebruik van wenst te maken en er geen bekende ‘addertjes’ onder het gras zitten. Klopt alles? Dan kunt u overstappen van autoverzekering door uw huidige polis op te zeggen en over te gaan naar de nieuwe verzekeraar.