Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering
 

Uitvaartverzekering

Een uitvaart kost al snel duizenden euro’s. Heeft u dit bedrag niet achter de hand? Dan kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Zo weet u zeker dat uw nabestaanden niet voor onverwacht hoge kosten komen te staan omtrent de uitvaart.

U kunt op Uitvaartverzekeringvergelijken.com terecht voor het vergelijken van verschillende aanbieders. U bespaart hierdoor al snel tientallen euro’s per jaar!

Wat kost een uitvaartverzekering?

De premie is natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Wilt u een uitgebreide uitvaart of liever een sobere plechtigheid? En wilt u gecremeerd worden of liever begraven? Gemiddeld kost een uitvaart zo’n € 7.000,-.

uitvaartverzekeringBij een uitvaartverzekering kunt u ervoor kiezen om de verzekeraar de uitvaart te laten regelen. Uw nabestaanden hebben er dan nauwelijks werk aan. Maar u kunt ook kiezen voor een uitkering in geld, zodat de nabestaanden de uitvaart helemaal naar uw wens kunnen uitvoeren. Vaak zijn de kosten hoger dan het uitgekeerde bedrag. De overige kosten moeten uw nabestaanden betalen.

Is een uitvaartverzekering nodig?

Dat hangt van de financiële situatie van u en de nabestaande(n). Heeft u of hebben uw nabestaanden flink wat spaargeld achter de hand dan heeft u een uitvaartverzekering eigenlijk niet nodig. Maar een uitvaartverzekering kunt u tevens afsluiten om de nabestaanden niet te belasten met het regelen van een uitvaart.

 

En een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is niet hetzelfde als een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering keert altijd uit, maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als u tijdens de looptijd overlijdt. Een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten voor een uitvaart te betalen.

De uitkering van de overlijdensrisicoverzekering wordt dan ook vaak gebruikt om een deel van de hypotheek af te lossen of als aanvulling op het inkomen van de nabestaande. Zowel overlijdensrisicoverzekeringen als uitvaartverzekeringen verschillen fors in premie.