Reisverzekering

Reisverzekering
 

Reisverzekering

Dit hangt ervan af waar u naartoe gaat, wat u gaat doen en hoe u bent verzekerd. Blijft u in Nederland dan is een reisverzekering niet noodzakelijk. Onverwachtse kosten die u maakt worden veelal gedekt door andere verzekeringen die u heeft.

In het buitenland

reisverzekering-logoDan kan een reisverzekering zeker handig zijn. Eigenlijk bestaat een reisverzekering uit een verzameling dekkingen waarvoor u elders al verzekerd bent. Voor u een reisverzekering afsluit dient u dus goed kijken naar de voorwaarden van uw andere verzekeringen. Bent u goed verzekerd voor ziektekosten die u maakt in het buitenland dan hoef u zich er niet apart voor te verzekeren. En bent u lid van de Wegenwacht of Route Mobiel en heeft u gekozen voor pechhulp in het buitenland? Ook dan heeft u daarvoor geen dekking nodig bij een reisverzekering.

Waar heb ik een reisverzekering dan voor nodig?

Uw reisverzekering dekt verlies of beschadiging van uw bagage, maar u kunt er bijvoorbeeld ook een annuleringsdekking bij nemen. Gaat u op wintersport of gaat u een andere gevaarlijke sport beoefenen tijdens uw vakantie? Dan is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. Mocht u na een ongeval met een helikopter van een berg worden gehaald dan biedt alleen een reisverzekering de juiste dekking. Bent u voor deze kosten niet verzekerd, krijgt u de rekening thuis gestuurd welke al snel kan oplopen tot duizenden euro’s.

Kies ik een doorlopende verzekering of kortlopende verzekering?

Doorlopende reisverzekeringen zijn al snel goedkoper. Het omslagpunt hiervan ligt ongeveer bij 3 weken vakantie per jaar.