Blog

No-claim beschermer

Bij het afsluiten van uw autoverzekering kunt u kiezen voor diverse aanvullende verzekeringen, de no-claimbeschermer is er hier één van. Maar is dit interessant om af te sluiten en wat heeft u er eigenlijk aan?

Bonus/malus regeling

Bijna elke verzekeraar, behalve bijvoorbeeld Inshared werkt met een bonus/malus regeling, ook wel de bonus/malus ladder genoemd. Elk jaar dat u geen schade bij uw autoverzekering claimt stijgt u een positie op de ladder en krijgt u een schadevrij jaar erbij. Hoe meer schadevrije jaren en hoe hoger u op de ladder stijgt. Bij elke positie hoort een no-claim korting, hoe hoger de trede op de ladder, hoe hoger de no-claim korting.

Bij het claimen van een schade daalt u op de ladder en helaas meteen met een flink aantal posities. Ook uw schadevrije jaren gaan achteruit. Het grote voordeel van een no-claim beschermer is dat u elk verzekeringsjaar één schade mag claimen, maar wel uw no-claim korting blijft behouden. Zonder de no-claim beschermer zou u flink dalen en daardoor behoorlijk meer premie moeten betalen.

Nadeel van no-claim beschermer

nadeel-beschermerIn principe lijkt een no-claim beschermer positief, gezien u de opgebouwde no-claim korting blijft behouden. Echter is het grote nadeel dat dit alleen geldt bij de verzekeraar waar u nu de autoverzekering afneemt. U behoudt met de no-claim beschermer wel de opgebouwde korting echter staat dit los van uw schadevrije jaren, deze worden gewoon minder. Op het moment dat u in de toekomst besluit over te stappen naar een andere autoverzekering bekijkt de verzekeraar hoeveel schadevrije jaren u heeft en niet hoeveel no-claim korting u heeft. Oftewel u heeft enkel wat aan de no-claim beschermer indien u altijd bij dezelfde verzekeraar blijft. Echter is het juist voordeliger met regelmaat over te stappen, waardoor u continu op de premie kunt besparen. Indien u tot deze categorie behoort is de no-claim beschermer niet voordelig voor u.