Blog

Nieuwwaarde regeling

 

Diverse verzekeraars bieden een autoverzekering met een nieuwwaarde regeling aan. De nieuwwaarde regeling is alleen van toepassing op de beperkt casco en volledig casco autoverzekering.

Wat is een nieuwwaarde regeling?

autoverzekering-blogMet een nieuwwaarde regeling keert de verzekeraar de nieuwwaarde van de auto uit bij total loss of diefstal. Dit bedrag is nodig om een gelijkwaardige auto en eventuele accessoires aan te schaffen. De nieuwwaarde wordt echter alleen uitgekeerd voor nieuwe auto’s en/of de eerste eigenaar. Verzekeraars bieden diverse nieuwwaarde regelingen aan van geen tot drie jaar, doorgaans is dit één jaar. Na de afgesproken periode eindigt de nieuwwaarde regeling en krijgt u de dagwaarde uitgekeerd. Sommige verzekeraars bieden hier nog wel een extra percentage bovenop.

Wanneer keert de verzekeraar niet uit?

De nieuwwaarde regeling verschilt per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars moet u de eerste eigenaar van de auto zijn, ook al is de auto jonger dan één jaar. Let op in het geval van demo modellen, deze auto’s hebben doorgaans al eerst op de naam van de garage gestaan.