Blog

Nieuwe auto snel verzekeren

Wanneer men een nieuwe auto koopt dient deze verzekerd te zijn op het moment dat de auto op zijn of haar naam wordt gezet. De auto moet dus al verzekerd zijn voordat u ermee wegrijdt. Soms besluit u vrij snel dat u een nieuwe auto wilt aanschaffen waardoor u snel uw nieuwe auto moet verzekeren. Gelukkig zijn hier genoeg mogelijkheden voor, waardoor u vrijwel altijd direct en snel uw nieuwe auto kunt verzekeren.

Mogelijkheden tot snel verzekeren

U kunt een auto al verzekeren voordat deze op uw naam staat, hierdoor zijn er diverse mogelijkheden tot snel verzekeren. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld bij de dealer ter plekke te bellen naar uw toekomstige verzekeraar, zodat dit direct geregeld is.

Echter wilt u misschien eerst vergelijken, in dit geval dient u van te voren dit uit te zoeken. U maakt dan een vergelijking zodat u ziet welke verzekeraar het beste bij uw nieuwe auto past. Na de vergelijking kunt u ervoor kiezen deze alvast af te sluiten, zodat u hier verder geen omkijken naar heeft. U kunt dit doen vlak voordat u het nieuwe voertuig aan gaat schaffen, maar ook een paar dagen eerder. Het is namelijk ook mogelijk om een ingangsdatum in de toekomst te kiezen, hierdoor bent u in staat dit ook een paar dagen dan wel weken eerder te regelen.

Voorlopige dekking

voorlopige-nieuwe-blogHet enige waar u rekening mee dient te houden op het moment dat u een auto snel wilt verzekeren, is dat er een voorlopige dekking toegewezen wordt. In de meeste gevallen wordt dit direct toegewezen en krijgt u in de bevestigingmail al voorlopige dekking toegewezen. Echter wanneer de verzekeraar u een verhoogd risico vind op basis van de gegevens die u heeft ingevuld, dan is het mogelijk dat u geen voorlopige dekking toegewezen krijgt. In dit geval mag u niet de openbare weg betreden met uw voertuig, want met voorlopige dekking bent u in feite verzekerd, maar zonder niet. Mogelijk heeft de verzekeraar extra tijd nodig de aanvraag te beoordelen, waardoor dit niet toegewezen wordt.