Blog

MoneyView onderzoek

MoneyView is een onderzoeksbureau die antwoorden geeft op vragen als, welk product sluit aan bij de wensen en behoeften van de consumenten? Maar ook vragen als, is dit product of mijn dienst geschikt voor consumenten en ook om de concurrentie aan te gaan? Deze vragen beantwoorden ze voor banken, adviseurs en verzekeraars. MoneyView doet onder andere jaarlijks een onderzoek naar de prijs en de kwaliteit van autoverzekeringen.

Productrating

In het jaarlijkse onderzoek van Moneyview wordt er een productrating ‘Kwaliteit’ en een productrating ‘Prijs’ onderzocht. Voor de productrating ‘Prijs’ werden 159 verschillende producten onderzocht en dat ook nog eens op 300.000 klantsituaties. Dit resulteerde in 45.000.000 premie berekeningen, waardoor er een goed beeld gegeven kan worden van de situatie op de autoverzekeringen markt.

Voor de productrating ‘Kwaliteit’ zijn 52 WA, 50 Beperkt Casco en 57 Volledig Casco producten met elkaar vergeleken. Dit werd gebaseerd op verschillende kenmerken en voorwaarden.

Uitkomsten

uitkomsten-moneyviewIn de productrating ‘Prijs’ werd duidelijk dat de Nederlanden van Nu en Crisper tot de scherpst geprijsde verzekeraars op de Nederlandse markt horen. Deze uitkomst is geldig op alle dekkingsvormen en daardoor hebben ze dan ook de maximale 5 sterrenscore behaald op het onderdeel ‘Prijs’. Ook werd uit dit onderzoek duidelijk dat als een verzekeraar een scherp tarief voor de WA dekking hanteert, dat dit niet logischerwijs meteen geldt voor de Volledig Casco dekking.

Daarentegen kwamen andere verzekeraars als beste uit de bus bij de productrating ‘Kwaliteit’. Onna-Onna, AllSecur en de ANWB hebben de maximale 5 sterrenscore gekregen op dit onderdeel. Ook hier kwam uit dat een relatief goede WA dekking geen garantie biedt dat de Volledig Casco autoverzekering van deze verzekeraar ook tot de top behoort.

Vergelijken

Onderzoeksbureau MoneyView raadt consumenten aan regelmatig autoverzekeringen te vergelijken op prijs en kwaliteit. De scherpste prijs betekend niet automatisch het beste product, het is ook van belang dat de autoverzekering passende voorwaarden heeft.