Blog

Manieren om een autoverzekering af te sluiten

Het afsluiten van een autoverzekering kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen dit zelf online te doen, telefonisch, per post, op een vestiging of via een tussenpersoon. In principe is er geen foute manier, desondanks hebben alle vormen wel zijn eigen voor of nadelen. Maar wat voor u een nadeel is hoeft voor een ander niet per definitie een nadeel te zijn, wellicht dat hij of zij dit juist wel als voordeel ziet. U dient dus goed naar uw eigen situatie te kijken om te bepalen op welke manier u de autoverzekering wilt afsluiten.

Online

Het online vergelijken en afsluiten van de autoverzekering wordt steeds populairder. Dit doordat de consument het gevoel heeft hier zelf de hand in te hebben en op deze manier een goed besluit kan nemen. U kunt zelf vergelijken op een tijdstip dat het u uitkomt en ook afsluiten wanneer u het schikt, ook wanneer dit in het weekend is of midden in de nacht. U hoeft er dus geen vrij voor te nemen. Naast dat het een tijdsbesparing oplevert ook vaak nog een geldbesparing. Dit komt als eerst door het vergelijken, maar ook doordat online autoverzekeringen soms nog wel eens goedkoper zijn. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld korting wanneer u hiervoor kiest. Daarnaast zijn er ook nog verzekeraars waar u alleen terecht kunt voor een online autoverzekering, deze zijn dan ook doorgaans iets voordeliger.

Telefonisch op per post

Een andere manier is telefonisch op per post, waarbij de laatste amper meer gebeurt. Telefonisch is wel nog een veel gebruikte manier. Een voordeel hieraan is dat u alle ruimte heeft om vragen te stellen, een nadeel daarentegen is dat u niet volledig op de hoogte raakt van alle autoverzekeringen bij meerdere autoverzekeraars, maar alleen weet wat het product bij de verzekeraar inhoudt die u opbelt.

Vestiging en tussenpersoon

vestiging-tussenpersoon-blogNog een andere manier is om een vestiging van de verzekeraar te bezoeken of een tussenpersoon. Bij het bezoeken van een vestiging geldt eigenlijk hetzelfde als per telefoon, behalve dat u echt een fysiek persoon tegenover u heeft zitten wat wellicht uw voorkeur kan betreffen. Een tussenpersoon daarentegen werkt met meerdere verzekeraars samen en kan daardoor vaak u een goed aanbod bieden. Daarentegen vraagt een tussenpersoon hier natuurlijk wel geld voor, de vraag is dan ook of dit aanbod voordeliger is dan wanneer u zelf online het uitgezocht had. Een voordeel daarentegen is dat u zelf niet zoveel hoeft uit te zoeken en toch goed op de hoogte raakt door de tussenpersoon.