Academica verzekeringen

Academica verzekeringen
 

Academica verzekeringen

autoverzekering-logoAcademica is op 1 januari 1981 opgericht als onafhankelijk financieel adviescentrum voor academici. De verzekeraar heette toen nog het Centraal Administratie Kantoor maar heeft haar naam inmiddels veranderd naar een naam die beter aansluit bij de huidige werkzaamheden. Ze hebben al meer dan 100.000 lopende polissen en zijn vanaf de start ruim 2,5 miljard aan hypothecaire leningen gepasseerd waardoor ze een van de grootste onafhankelijke adviseurs in Nederland zijn.

 

Autoverzekering

Met de autoverzekering krijgt u dezelfde dekking als bij andere verzekeraars, het verschil is dat de premies veel lager liggen. U kunt kiezen uit de drie bekende dekkingsvormen WA, Beperkt Casco en Volledig Casco, dit kunt u aanvullen met de ongevallen inzittendenverzekering. Daarnaast kunt u voor € 39,90 per jaar SOS Pechhulp afsluiten, dit is de grootste alarmcentrale van Europa en bestaat al meer dan 30 jaar.

 

Woonhuisverzekering

Met deze verzekering bent u gedekt voor bijvoorbeeld brand, een gaslek, vorstschade etc. Ze baseren de premie op de herbouwwaarde van uw huis. Misschien zult u denken ik heb ook al genoeg aan een inboedelverzekering, maar vaak worden zaken die aan het huis vast zitten alleen maar gedekt door de woonhuis/opstalverzekering. De garage, schuur en bijvoorbeeld uw tuinhuis kunt u optellen bij de waarde van uw woonhuis.

 

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering heeft u nodig voor alle goederen/producten in uw huis. Van uw tandenborstel tot uw LCD scherm. U kunt denken aan dat er brand uit breekt en alles weg is, dat uw alles opnieuw moet kopen. Ze bieden een betrouwbare schatting van de werkelijke waarde van uw goederen/producten.

 

Aansprakelijkheidsverzekering

Met deze verzekering bent u gedekt voor schade die u toebrengt aan andermans spullen. Soms is het een klein bedrag maar bij bijvoorbeeld een verkeersongeluk kan de schade onbetaalbaar zijn. Academica biedt u de informatie van de maatschappijen waar u het voordeligst terecht kunt.

 

Reis/annulering’s verzekering

Als u vaak op reis gaat kunt u het beste gaan voor de permanente reisverzekering. Gaat u minder vaak op reis dan is de kortlopende variant perfect voor u. Daarnaast is een annuleringsverzekering ook altijd handig, u weet immers nooit wat er gaat gebeuren op het moment dat uw vakantie begint.

 

Rechtsbijstandverzekering

Met de rechtsbijstandverzekering kunt u aanspraak maken op een jurist/advocaat zonder kosten. Met deze verzekering heeft u een uitgebreide dekking. Denk hierbij aan werk, inkomen en gezondheid, maar ook aan hulp bij ongevallen.

 

Leven/overlijdensrisicoverzekering

Academica wilt gratis voor u berekenen hoe u kunt besparen op een overlijdensrisicoverzekering. Momenteel is het zo dat er veel concurrentie is bijgekomen, waardoor verzekeraars de premies verlaagd hebben. In sommige gevallen bespaart u zo € 20 per maand.