Blog

Goedkoop is duurkoop

Bij het vergelijken van autoverzekeringen kijkt men vaak alleen naar de premie. Echter is de dekking minimaal even belangrijk. Wat heeft u immers aan een goedkope autoverzekering die niet dekkend genoeg is? Stel u voor, u heeft een nieuwe auto gekocht. U sluit hierbij een all risk verzekering af zonder nieuwwaarde regeling. U krijgt op het moment van schade dan de dagwaarde uitgekeerd, dit is uiteraard aanzienlijk minder dan het bedrag welke u in de eerste instantie voor het voertuig betaald heeft. Met de nieuwwaarde regeling zou u het bedrag uitgekeerd krijgen die u voor de auto heeft betaald. U kunt dan een soortgelijk en nieuw voertuig terugkopen.

Kijk bij het vergelijken van autoverzekering dus niet alleen naar de prijs, kijk ook welke aanvullende modules voor u van belang zijn, een goedkope autoverzekering kan uiteindelijk duurder uitvallen! Enkele nuttige aanvullende verzekeringen zijn de nieuwwaarde regeling, een gelijkwaardige autoregeling, de no-claim beschermer en eventuele dekking in het buitenland.

Gelijkwaardige autoregeling

gelijkwaardige-blogMet een gelijkwaardige autoregeling krijgt u het bedrag uitgekeerd welke u voor het voertuig betaald heeft. Dit geldt overigens niet voor nieuwe voertuigen, hiervoor hebben we de nieuwwaarde regeling. De gelijkwaardige autoregeling is voor oudere voertuigen, u krijgt hierbij het bedrag uitgekeerd welke u voor het (tweedehands) voertuig heeft betaald.

No-claim beschermer

U bouwt schadevrije jaren op indien u verzekerd bent. Dit is ook wel bekend als de bonus/malus ladder en geeft korting op uw maandelijkse premie. Met de no-claim beschermer beschermt u deze korting in geval van schade. Normaal gesproken zou u dalen op de ladder, waardoor de premie duurder wordt. Met de no-claim beschermer kunt u 1 schade maken (per verzekeringsjaar), uw korting blijft dan hetzelfde door deze beschermer.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, kijk niet alleen naar de premie! Bekijk ook goed de aanvullende verzekeringen en de voorwaarden. U wilt immers ook niet voor verassingen staan omdat u de kleine lettertjes over het hoofd heeft gezien.