Blog

Eigen risico en reparatie

Bij elke verzekeraar verschilt het hoe hoog het bedrag voor het eigen risico is. Dit kan € 0,- zijn, maar ook € 450,-. Doorgaans ligt het eigen risico rond de € 150,-. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de optie het bedrag te verhogen of verlagen, dit proces heeft wel invloed op de te betalen premie. Het eigen risico dient u zelf te betalen in geval u schades claimt. Echter stellen sommige verzekeraars wel eisen aan waar u het voertuig laat repareren. Laat u het voertuig ergens anders repareren, dan zijn hier voorwaarden aan gebonden.

Afspraken met schadeherstelbedrijven

 

risico-reparatieDe meeste verzekeraars hebben afspraken gemaakt met schadeherstelbedrijven. Doordat zij deze afspraken hebben gemaakt kan de auto vaak voordeliger gerepareerd worden dan bij een andere willekeurig schadeherstelbedrijf of garage. De verzekeraar moet veel schades vergoeden en wilt uiteraard ook goedkoper uit zijn, hierdoor willen zij dat u de schade laat repareren door een bedrijf waar afspraken mee zijn gemaakt. Kiest u voor het eigen vertrouwde garage bedrijf dan is het mogelijk dat het eigen risico hoger wordt. Echter verschilt dit per verzekeraar en hiervoor adviseren wij u de polisvoorwaarden goed door te nemen.

Indien u van plant bent een schade te repareren en te claimen kunt u ook contact opnemen met de verzekeraar, zij kunnen u vertellen wat de precieze voorwaarden zijn. Bent u niet van plan de schade te claimen, doordat de schade gelijk of lager is aan het eigen risico dan bent u volledig vrij in uw keuze. Het eigen risico is immers dan toch niet van kracht.

Garagebedrijven betalen eigen risico

 

Doordat sommige verzekeraars een verhoogd eigen risico hanteren indien u kiest voor een ander garagebedrijf hebben sommige autobedrijven hierop ingespeeld. Het verschil tussen het normale eigen risico en het verhoogde eigen risico neemt het autobedrijf voor hun rekening. Hierdoor maakt het voor u geen verschil waar u de schade laat repareren.