Blog

Dubbele dekkingen autoverzekering

Nederlanders weten vaak niet goed waar ze wel of niet voor verzekerd zijn, bovendien staan de Nederlanders er ook om bekend dat ze zich voor veel zaken verzekeren. Doordat de consument hier niet goed op de hoogte van is resulteert dit vaak in dubbele dekkingen. Dit is uiteraard zonde, u betaald immers meer aan premie, terwijl de dekking er al was. Ook bij de autoverzekering is het voorkomend dat men zich voor zaken verzekerd, terwijl dit al elders geregeld is. Hieronder belichten wij de meest voorkomende dubbele dekkingen.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstand is een voorkomende dubbele dekking. Men heeft dan al bijvoorbeeld een aparte rechtsbijstandverzekering voor inkomen, wonen en verkeer afgesloten en kiest bij de autoverzekering ook nog voor een rechtsbijstand module, in dit geval spreken we dan ook over een dubbele dekking en hiervoor wordt dan ook dubbele premie betaald.

Pechhulp

pechhulp-dubbel-blogPechhulp is een module die men ook vaak dubbel verzekerd. In vele gevallen bent u namelijk via de autodealer of uw automerk hiervoor gedekt. Of deze module wordt bij de autoverzekering geboden, soms kosteloos en soms tegen extra premie. Daarbovenop kan pechhulp ook afgesloten worden bij diverse pechhulp bedrijven, denk hierbij aan o.a. de ANWB en Route Mobiel. Het gebeurt nog wel eens dat men maar liefst 3 pechhulp services worden afgesloten en dat hier ook maar liefst 3 keer voor betaald wordt. En daarnaast kan dit een aanvullende module zijn bij de reisverzekering, om gedekt te zijn tegen pechhulp in het buitenland. Ook hier gaan consumenten vaak de mist in om deze er ook nog eens bij af te sluiten, ondanks dat deze dekking al elders afgesloten is.

Ongevallenverzekering voor inzitten en schadeverzekering voor inzittenden

De ongevallenverzekering voor inzittenden en schadeverzekering voor inzittenden zijn 2 aparte modules die beide de inzittenden van u auto dekken. Doorgaans wordt maar 1 van de 2 aangeboden door de verzekeraars, maar er zijn ook verzekeraars die beide modules aanbieden. Echter adviseren wij u er maar 1 af te sluiten, u hoeft immers maar 1 keer uw inzittenden te dekken. Let wel goed op dat de dekking van beide anders is, de 1 is net wat uitgebreider als de ander.