Blog

De autoverzekering opzeggen of opschorten

Zodra een auto verkocht is zeggen de meeste consumenten direct hun autoverzekering op, zij willen hier uiteraard geen premie voor betalen en zeggen op vanuit die gedachte. Echter waarvan de meeste consumenten niet op de hoogte zijn is dat er ook een andere mogelijkheid is die mogelijk aantrekkelijker is. En dat is de autoverzekering opschorten.

Wat is opschorten?

Indien u ervoor kiest om de autoverzekering op te schorten, dan betaald u geen premie meer. In feite is de autoverzekering dan ook een soort van stilgezet, u betaald geen premie meer, maar de autoverzekering blijft wel in stand. Op het moment dat u een nieuwe auto koopt wordt deze direct weer geactiveerd.

Het grote voordeel van opschorten ten opzichte van opzeggen is dat uw schadevrije jaren maar liefst 3 jaar geldig blijven. Wanneer u de autoverzekering opzegt zijn deze maar 1 jaar geldig. Met schadevrije jaren krijgt u korting, het zou dan ook zonde zijn wanneer deze verloren gaan.

Opzeggen of opschorten?

opzeggen-opschorten-blogIn principe is het voordeliger om op te schorten, gezien de schadevrije jaren 3 jaar lang geldig blijven ten opzichte van 1 jaar. Bovendien betaald u bij beide varianten geen premie. Als u er echt zeker van bent dat u in de toekomst geen nieuwe auto meer gaat aanschaffen, dan kunt u gewoon opzeggen. Maar wanneer u hier niet zeker van bent is het wellicht handiger om op te schorten. Wellicht komen de schadevrije jaren in dit geval nog van pas. Wanneer u negatieve schadevrije jaren heeft speelt u wellicht met de gedachte om op te zeggen, u denkt immers dat de schadevrije jaren verloren gaan. Echter is het bij negatieve schadevrije jaren beter om de autoverzekering op te schorten. Wanneer u opzegt krijgt u een malus registratie. Met deze registratie wordt het erg lastig opnieuw een autoverzekering af te sluiten. Met opschorten blijft deze in stand en kunt u bij een nieuwe auto gewoon weer de verzekering activeren.