Blog

Collectiviteitskorting bij de autoverzekering

Collectiviteitskorting bij de autoverzekering is bij sommige verzekeraars mogelijk, maar wat houdt de collectiviteitskorting precies in? Werkgevers en/of verenigingen kunnen afspraken maken met bepaalde verzekeraars, zodat hun werknemers en/of leden gebruik kunnen maken van een korting bij deze verzekeraar. Dit kan soms toch wel behoorlijk positief uitvallen en is daardoor interessant om gebruik van te maken.

Hoe werkt de collectiviteitskorting?

Sommige verzekeraars zijn bereid afspraken te maken met bijvoorbeeld werkgevers en verenigingen waarbij zij aan deze klanten een korting geven op de standaard premie. U als werknemer en/of lid kunt dan besluiten bij deze verzekeraar een verzekering af te sluiten en kunt hierdoor profiteren van deze korting. Via werkgevers is dit doorgaans 8 procent en via verenigingen 6 procent.

Voorwaarde is uiteraard wel dat u werknemer of lid blijft. Zodra u bijvoorbeeld ontslag neemt of uw lidmaatschap opzegt zal de korting ook direct vervallen en betaald u gewoon weer de standaard premie. Daarnaast bent u ook gebonden aan de verzekeraar waarmee de afspraken door uw werkgever of lidmaatschap zijn gemaakt, deze korting geldt dus niet overal.

Altijd voordeliger?

collectiviteitskorting-voordeligerEen korting van bijvoorbeeld 8 procent klinkt erg aantrekkelijk en de meeste consumenten denken dan ook dat dit altijd voordeliger is, maar dit blijkt niet altijd het geval te zijn. Verzekeringen zijn persoonlijke producten, hierdoor is de premie voor de ene persoon anders dan voor de ander. Hierdoor kan het ook dat voor een bepaalde werknemer de 8 procent korting een behoorlijk verschil kan maken, maar dat voor de andere werknemer de verzekeringen alsnog duurder zijn met de 8 procent korting. Vanwege deze reden adviseren wij u ook goed naar alle verzekeraars te kijken en niet blind te staren op de collectiviteitskorting. Blijkt het dat u hierdoor nog goedkoper bent, dan is het mooi meegenomen. Maar het zou zonde zijn dat u denkt voordeliger uit te zijn, maar dat u alsnog meer betaald als dat nodig was geweest.