Blog

Betalingsachterstand gevolgen autoverzekering

Veel consumenten betalen netjes op tijd hun rekeningen, echter geldt dit niet voor iedereen. Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer consumenten zijn die achterlopen op de rekeningen van hun autoverzekering. Echter staan de meeste consumenten niet stil bij de gevolgen die dit kan hebben en dan bedoelen wij niet voor de verzekeraar, maar voor uzelf.

De gevolgen

Het niet betalen van de rekening voor de autoverzekering kan opzettelijk zijn, maar ook niet. Ongeacht de reden kan dit u duur komen te staan. Indien u de rekening niet betaald bent u gewoonweg niet langer verzekerd, dit houdt in dat u geen dekking meer heeft vanaf de laatste dag dat u premie heeft betaald. Mocht u binnen deze periode schade aan uw auto oplopen dan draait u zelf voor deze kosten op.

gevolgen-betalingsachterstandBovendien is een autoverzekering verplicht. Door het niet betalen van de premie wordt de autoverzekering stopgezet door de verzekeraar en voldoet u niet meer aan de verzekeringsplicht. Hierdoor loopt u een grote kans op fikse boetes van het RDW. Deze boete kost maar liefst 400 euro en kan bovendien ook nog eens 3 keer per jaar opgelegd worden. Daarnaast wanneer u ook nog eens onverzekerd rondrijdt loopt u het risico dat u door de politie staande wordt gehouden en daarbij een boete uitgedeeld krijgt ter waarde van 550 euro. Het niet betalen van de premie komt u dus duur te staan, hierdoor kunt u er wellicht beter goed over nadenken voordat u van plan bent niet meer de premie te betalen. Desondanks kan het ook natuurlijk per ongeluk gebeuren, wellicht dat een automatische incasso voor u dan beter is.

Registratie wanbetaling

Naast alle bovengenoemde gevolgen loopt u ook het risico dat u geregistreerd wordt als wanbetaler. Het grote nadeel hiervan is dat de meeste verzekeraars u niet meer als klant willen waardoor u alleen nog terecht kunt bij een risicoverzekeraar die hogere premies hanteert.