Blog

Autoverzekeringen vergelijken en overstappen

 

Wanneer u een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten zijn er bepaalde zaken waar u rekening mee moet houden. Een autoverzekering is belangrijk en kan u diverse voordelen opleveren.

Autoverzekering Vergelijken

autoverzekering-blogHet is verstandig om 1 keer per jaar autoverzekeringen te vergelijken. De premie verschilt sterk per verzekeraar en kan in sommige gevallen honderden euro’s op jaarbasis opleveren. Let niet alleen op de premie bij een autoverzekering, maar ook op aanvullende voorwaarden en baseer daarop de juiste keuze. Schadevrije jaren kunt u meenemen naar de nieuwe autoverzekering, verzekeraars hanteren wel verschillende bonus/malus ladders.

Overstappen Autoverzekering

Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar, bekijk eerst de opzegtermijn van uw huidige autoverzekering. De opzegtermijn verschilt per verzekeraar van dagelijks tot twee maanden. In de meeste gevallen hanteren verzekeraars een opzegtermijn van één maand. De polis dient schriftelijk opgezegd te worden. Sommige verzekeraars bieden een overstapservice waar u gebruik van kunt maken wanneer u bij hun een nieuwe autoverzekering afsluit.