Blog

Autoverzekering tussentijds opzeggen

Autoverzekering tussentijds opzeggen
 

Sommige verzekeraars bieden een autoverzekering aan die dagelijks opzegbaar is, maar dit geldt niet voor alle verzekeraars. Vergelijken en overstappen van een autoverzekering kunt u veel geld besparen, maar u kunt uw autoverzekering niet altijd zomaar opzeggen. Echter zijn er wel situaties wanneer u een autoverzekering tussentijds mag opzeggen.

Premieverhoging

autoverzekering-blogBij een premieverhoging heeft u de mogelijkheid om uw autoverzekering op te zeggen. Dit geldt echter alleen als de verzekeraar voor elke klant de premie verhoogd. U heeft geen mogelijkheid tot opzeggen als de premie omhoog is gegaan door bijvoorbeeld een verhuizing of als u schade heeft gereden. Wilt u opzeggen vanwege een premieverhoging dan kan dit op de datum dat de premieverhoging ingaat, u heeft hier wel maar 30 dagen de tijd voor.

Aangepaste voorwaarden

Past de verzekeraar de voorwaarden aan in uw nadeel, dan mag u de autoverzekering tussentijds opzeggen. Denk hierbij aan een verhoging van het eigen risico of bepaalde dekkingen die er niet meer bij zitten. U mag de autoverzekering opzeggen op de dag dat de aangepaste voorwaarden zijn ingegaan tot 30 dagen daarna.

Verkochte Auto

Bij het verkopen van uw auto mag u uw autoverzekering opzeggen per de datum dat uw auto verkocht is. Het kenteken wordt dan overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar en u krijgt dan een zogenaamd vrijwaringsbewijs. In enkele gevallen vraagt de verzekeraar hier een kopie van om uw autoverzekering te beëindigen.

Bedenktijd

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens de bedenktijd mag u de autoverzekering tussentijds opzeggen. Wanneer u de verzekeringspapieren terug stuurt zal de verzekeraar de verzekering beëindigen.