Blog

Autoverzekering tussentijds opzeggen

 

Sommige verzekeraars bieden een autoverzekering aan die dagelijks opzegbaar is, maar dit geldt niet voor alle verzekeraars. Vergelijken en overstappen van een autoverzekering kunt u veel geld besparen, maar u kunt uw autoverzekering niet altijd zomaar opzeggen. Echter zijn er wel situaties wanneer u een autoverzekering tussentijds mag opzeggen.

Premieverhoging

autoverzekering-blogBij een premieverhoging heeft u de mogelijkheid om uw autoverzekering op te zeggen. Dit geldt echter alleen als de verzekeraar voor elke klant de premie verhoogd. U heeft geen mogelijkheid tot opzeggen als de premie omhoog is gegaan door bijvoorbeeld een verhuizing of als u schade heeft gereden. Wilt u opzeggen vanwege een premieverhoging dan kan dit op de datum dat de premieverhoging ingaat, u heeft hier wel maar 30 dagen de tijd voor.

Aangepaste voorwaarden

Past de verzekeraar de voorwaarden aan in uw nadeel, dan mag u de autoverzekering tussentijds opzeggen. Denk hierbij aan een verhoging van het eigen risico of bepaalde dekkingen die er niet meer bij zitten. U mag de autoverzekering opzeggen op de dag dat de aangepaste voorwaarden zijn ingegaan tot 30 dagen daarna.

Verkochte Auto

Bij het verkopen van uw auto mag u uw autoverzekering opzeggen per de datum dat uw auto verkocht is. Het kenteken wordt dan overgeschreven op naam van de nieuwe eigenaar en u krijgt dan een zogenaamd vrijwaringsbewijs. In enkele gevallen vraagt de verzekeraar hier een kopie van om uw autoverzekering te beëindigen.

Bedenktijd

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens de bedenktijd mag u de autoverzekering tussentijds opzeggen. Wanneer u de verzekeringspapieren terug stuurt zal de verzekeraar de verzekering beëindigen.