Blog

Autoverzekering tijdelijk stopzetten

Wilt u uw autoverzekering tijdelijk stopzetten, of denkt u er over na om deze op te zeggen? Het is verstandig om deze mogelijkheden goed tegen elkaar af te wegen, om op die manier een keuze te maken. In de meeste gevallen is het verstandiger om de autoverzekering tijdelijk stop te zetten, bijvoorbeeld wanneer u een jaar of wat langer naar het buitenland zal gaan. Uiteraard kunt u de autoverzekering ook volledig opzeggen, bijvoorbeeld wanneer u van plan bent om geen auto meer te gaan rijden.

Waarom tijdelijk stopzetten?

tijdelijkHet tijdelijk stopzetten van de autoverzekering is onder andere een goede keuze wanneer u er maximaal een paar jaar tussenuit gaat. Het voordeel hiervan is dat uw schadevrije jaren maximaal 3 jaar geldig zullen blijven. Heeft u op basis van die jaren een aardige no-claimkorting opgebouwd? Dan kunt u daar na een paar jaar gewoon weer van profiteren. Op het moment dat u uw autoverzekering volledig opzegt blijven de schadevrije jaren maximaal 1 jaar geldig. Het is wat dat betreft slimmer om uw autoverzekering tijdelijk stop te zetten, indien u op een later moment weer gebruik wenst te gaan maken van een auto.

Kosten en baten

Dat neemt niet weg dat het verstandig is om de kosten en baten goed tegen elkaar af te wegen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat een autoverzekering tijdelijk stopzetten u niets kost aan extra verzekeringen, maar u het RDW €71,50 dient te betalen (bedrag geldt voor personenauto’s tot 15 jaar oud). U kunt uw kenteken voor dat bedrag een jaar lang schorsen, al kunt u daarna besluiten deze periode te verlengen.

Vergelijk de baten in de vorm van premie voor uw autoverzekering die u niet hoeft te betalen, net als de wegenbelasting die wordt stopgezet, met de kosten die u dient te maken voor het tijdelijk stopzetten van uw autoverzekering.