Blog

Autoverzekering: nut van een ongevallenverzekering?

Wilt u een autoverzekering afsluiten en komt u daarbij aanvullende verzekering als de ongevallenverzekering tegen? Welke dekking heeft deze module te bieden en is dat een interessante keuze? Houd er rekening mee dat een ongevallenverzekering alleen uit zal keren bij overlijden of bij blijvende invaliditeit. Veel scholen stellen een dergelijke verzekering verplicht wanneer u bijvoorbeeld als vrijwilliger uw auto in wilt zetten en ook tussenpersonen wijzen u veelal op deze mogelijkheid. Houd er echter rekening mee dat de ongevallenverzekering vaste (relatief lage) bedragen uitkeert en dat men dit bovendien kan doen op basis van een percentage invaliditeit, zoals 25% voor een verloren arm.

Overlap qua dekking

Daarnaast biedt de ongevallenverzekering een dekking die we ook terugvinden bij andere verzekeringen. Krijgt u bijvoorbeeld te maken met letselschade veroorzaakt door een andere bestuurder? Dan is het de WA autoverzekering van die bestuurder die uit zal keren. Daarnaast zal de WA autoverzekering van de eigen bestuurder uitkeren op het moment dat hij of zij aansprakelijk is voor het letsel van de passagiers. Wat dat betreft overschatten we de dekking van de ongevallenverzekering vaak en is het verstandig om goed naar de voorwaarden te kijken voordat u deze afsluit.

Alternatief voor de ongevallenverzekering

alternatief-ongevallenverzekeringDat neemt aan de andere kant niet weg dat de uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden een welkome kan zijn. Kijk in ieder geval ook goed naar de schadeverzekering inzittenden, aangezien die vaak een stuk interessanter is. Deze verzekering keert een bedrag uit op basis van de schade, ongeacht de schuldvraag.

De verzekering kan bijvoorbeeld uitkeren bij schade aan kleding en bagage, maar ook bij inkomstenverlies, hulp in de huishouding, een aangepaste woning of medische kosten. De verzekering kan verder smartengeld betalen en keert uit tot een maximaal bedrag dat men meestal vaststelt op €1.000.000. Vergelijk de ongevallenverzekering met de schadeverzekering inzittenden en kom op die manier tot de goede keuze.