Blog

Autoverzekering en soorten rechtsbijstand

Uw gelijk hebben en uw gelijk krijgen zijn in de praktijk helaas heel verschillend, met rechtsbijstand wordt u geholpen u gelijk te krijgen. Een rechtsbijstandsverzekering is een aanvullende verzekering voor uw autoverzekering, echter zijn er verschillende soorten van rechtsbijstand. Ook verschilt het per verzekeraar voor welke soorten u precies kunt kiezen. Bij alle vormen kunt u bij het verhalen van schade rekenen op hulp van juridische experts.

Verhaalsrechtbijstand

Dit is de eenvoudigste vorm van rechtsbijstand. U krijgt hulp van juridische experts bij verhalen van letselschade en schade aan uw auto. Gezien het soms moeilijk is uw schade te verhalen, zeker wanneer het onduidelijk is wie er schuldig is kan deze hulp goed van pas komen.

Deze aanvullende verzekering wordt vaak verward met een verhaalsbijstandverzekering. Let echter goed op dat dit heel wat anders is, hierbij wordt u alleen geholpen bij het verhalen van schade aan uw auto en niet letselschade.

Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen

Hierbij kunt u ook rekenen op de hulp van juridische experts bij het verhalen van schades, tevens krijgt u juridische hulp voor andere soorten schade. Hierbij kunt u onder andere denken aan verkeersboetes of een conflict met een garage.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

soorten-rechtsbijstandHierbij heeft u recht op de meest uitgebreide vorm van rechtsbijstand. Ook bij deze vorm gelden alle bovengenoemde situaties, daarnaast op alle mogelijke situaties in het verkeer. Ook indien u bijvoorbeeld als voetganger of fietser schade oploopt wordt u geholpen bij het verhalen van schade.

Heb ik rechtsbijstand nodig?

Ten eerste is het verstandig te kijken of u al rechtsbijstand voor in het verkeer heeft. Veel consumenten hebben dit al en het is dan zonde deze aanvulling ook bij uw autoverzekering te nemen, dit zou namelijk dubbelop zijn.

Heeft u nog geen rechtsbijstandsverzekering voor in het verkeer, dan is dit zeker een waardevolle optie. U bent er immers zeker van dat u hulp krijgt bij het verhalen van schade, een schade kan hoog oplopen. Bij alle dekkingsvormen kunt u rechtsbijstand als aanvullende verzekering toevoegen.