Blog

Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs

Bij de aanvraag van een autoverzekering kan de verzekeraar u weigeren op basis van een aantal factoren, het hebben van geen rijbewijs valt hier ook onder. Om een auto te mogen rijden heeft u een rijbewijs nodig en als u een auto bezit heeft u een autoverzekering nodig, toch is het soms mogelijk een autoverzekering af te sluiten zonder dat u een rijbewijs heeft.

Aanvraag autoverzekering

Als u niet bevoegd bent om een auto te rijden worden schades niet vergoed, daardoor willen vele verzekeraars u niet accepteren als klant. De verzekeraar kijkt onder andere naar de reden dat u geen rijbewijs heeft. Het verzwijgen is zinloos, de verzekeraar kan deze informatie immers toch zelf achterhalen. Mochten zij ontdekken dat u belangrijke punten achterhoudt, dan wordt het nog lastiger een nieuwe verzekeraar te vinden.

Ook als u in het verleden zonder rijbewijs heeft gezeten door bijvoorbeeld een rijontzegging kan dit problemen in de toekomst opleveren bij het vinden van een nieuwe autoverzekering. Sommige verzekeraars willen u niet accepteren indien u in het verleden een rijontzegging heeft gehad, zij vinden het risico dan mogelijk te groot.

Oplossingen

zonder-rijbewijsOndanks dat u geen rijbewijs heeft is het mogelijk dat sommige autoverzekeraars u wel willen accepteren als nieuwe klant. De reden dat u geen rijbewijs heeft is dan van belang. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u al een auto heeft gekocht, maar nog niet over een rijbewijs beschikt of dat uw rijbewijs is verlopen. Het laatste is eenvoudig op te lossen door een nieuw rijbewijs aan te vragen en dit kunt u doorgeven aan de verzekeraar.

Als u nog geen rijbewijs heeft kunt u de auto mogelijk eerst onderbrengen op de naam van bijvoorbeeld uw ouders, echter dienen zij dan wel de regelmatige bestuurder te zijn. Op het moment dat u het rijbewijs heeft kunt u de verzekering overzetten.

Bij de aanvraag dient u eerlijk te zijn en wellicht vind u een aanbieder die u wel kunt helpen.