Blog

Autoverzekering adreswijziging

Als u gaat verhuizen om wat voor reden dan ook dan dient u de adreswijziging direct aan een aantal instanties door te geven. Dit is ook belangrijk voor de autoverzekering. Het gaat hierbij niet alleen erom dat de autoverzekeraar de post naar het juiste adres stuurt, maar een adreswijziging heeft ook mogelijk gevolgen voor de hoogte van de premie.

Hogere of lagere premie

Een adreswijziging levert mogelijk een hogere of lagere premie op. Dit heeft met een aantal zaken te maken. Autoverzekeraars kijken onder andere naar uw postcode en het aantal kilometers per jaar om uw premie vast te stellen. Een postcode in een ander gebied veroorzaakt mogelijk een hogere of lagere premie. Als u bijvoorbeeld in Amsterdam woonachtig was en u verhuist naar het platteland dan krijgt u zeer waarschijnlijk een vele malen lagere premie. De kans op een ongeluk en daarbij een schadeclaim is nou eenmaal groter in een grote stad dan op het platteland waar amper verkeer is.

Daarnaast zult u er niet snel bij stil staan dat u door een adreswijziging mogelijk meer of minder kilometers per jaar zult afleggen. Maar als u verder van uw werk komt te wonen moet u nou eenmaal meer kilometers afleggen. En hoe meer kilometers u jaarlijks aflegt hoe groter de kans nou eenmaal is dat u betrokken raakt bij een ongeval. Het is dan ook wel zo eerlijk dat een autobezitter die veel kilometers aflegt een hogere premie dient te betalen dan een huisvrouw die alleen de auto voor de boodschappen gebruikt.

Post

post-adreswijziging-blogBehalve de gevolgen voor de premie is het natuurlijk ook belangrijk dat u de post op het juiste adres ontvangt. Als u via automatische incasso betaald ontvangt u geen facturen, desondanks is wordt er ook andere belangrijke post verstuurd. Denk hierbij onder andere aan de groene kaart die jaarlijks verstuurd wordt.