Blog

Auto buiten werktijden verzekeren

Consumenten vragen zich vaak af of het ook mogelijk is om een autoverzekering buiten de werktijden van de verzekeraar af te sluiten. Het antwoord op deze vraag is dat dat zeker mogelijk is, dit kan zelfs 24 uur per dag en alle dagen per week. Binnen 5 minuten heeft u online al een autoverzekering afgesloten, bovendien is het bij sommige verzekeraars online ook nog eens goedkoper.

Voorlopige dekking

Als de verzekeraar niet aan het werk is kan uw aanvraag niet meteen geaccepteerd worden, hierdoor zal u dan ook een voorlopige dekking krijgen. Met deze voorlopige dekking bent u gewoon verzekerd, u kunt dus in principe meteen de weg op. Binnen 5 werkdagen zal de verzekeraar aan u laten weten of uw aanvraag geaccepteerd is.

Indien de aanvraag afgewezen wordt ziet u dit bijna altijd direct in de bevestigingsmail van de aanvraag. Mits u natuurlijk onjuiste gegevens heeft ingevuld en u op basis van deze onjuiste gegevens niet geaccepteerd wordt. U kunt dus gewoon buiten werktijden uw auto verzekeren en bijvoorbeeld een nieuwe auto aanschaffen in het weekend en daarmee meteen verzekerd wegrijden.

Vergelijken en afsluiten

vergelijken-werktijdenOns advies is om eerst altijd te vergelijken alvorens u een autoverzekering afsluit. Bereken de premies van de verzekeraars en kijk goed naar de voorwaarden en de dekking. Door te vergelijken vindt u een autoverzekering met de juiste voorwaarden, een goede dekking en een goede prijs.

Daarna kunt u eventueel online ook buiten werktijden de autoverzekering bij de desbetreffende verzekeraar afsluiten. Veel verzekeraars hanteren lagere prijzen bij het online afsluiten of bieden bepaalde acties als OHRA waarbij u het eerste jaar 15 procent premie korting krijgt bij het online afsluiten.