Blog

Accessoire dekking bij autoverzekering

Heeft u een autoverzekering en bent u benieuwd of uw accessoires ook meeverzekerd zijn? Accessoires zijn volgens verzekeraars alle zaken die niet standaard op of in de auto aangebracht zijn. Een ingebouwd navigatiesysteem is bijvoorbeeld geen accessoire, terwijl een los navigatiesysteem hier wel onder behoort. De meeste autoverzekeraars bieden standaard een redelijke accessoire dekking. Echter wanneer u waardevolle of bijzondere accessoires bezit is het verstandig om goed naar de standaard dekking te kijken en is het in sommige gevallen verstandiger hier een aparte dekking voor af te sluiten.

Dekkingsvormen

Binnen de autoverzekering kunt u kiezen voor verschillende dekkingsvormen. Bij een WA dekking is er doorgaans geen dekking voor accessoires. Daarentegen zijn bij de WA beperkt casco en WA volledig casco autoverzekering accessoires vaak gratis meeverzekerd, u hoeft hier geen extra kosten voor te betalen. Bij de meeste verzekeraars kunt u rekenen op een standaard vergoeding van €1.000 tot€2.500.

Bij een WA autoverzekering doet u er bij waardevolle spullen dus verstandig aan te kijken naar een aparte dekking. Hetzelfde geldt wanneer de waarde van uw accessoires hoger zijn dan de maximale vergoeding en u bij diefstal een totale vergoeding wenst te ontvangen.

Aparte dekking

aparte-dekkingWanneer u van plan bent een aparte dekking voor uw accessoires af te sluiten, dan is het verstandig om eerst de waarde te berekenen. Ga na bij uw eigen autoverzekeraar wat de mogelijkheden zijn en vergelijk eventueel met andere verzekeraars. Wellicht bieden zij standaard een hogere dekking waardoor u hier geen aparte dekking voor hoeft af te sluiten. In dat geval zou het zomaar kunnen zijn dat u flink op de premie kunt besparen en toch nog een optimale vergoeding plaatsvind bij diefstal van uw accessoires.