Blog

Tussenpersoon of direct verzekeren?

Als u een autoverzekering afsluit kunt u dit doen bij een tussenpersoon of u kunt zich direct verzekeren. Beide varianten kunnen voordelen hebben, het is maar net welke voordelen u zelf sterker vind wegen.

Tussenpersoon

De tussenpersoon is doorgaans een maatschappij welke bemiddeld in verzekeringen. Het grote voordeel hiervan is dat u persoonlijk contact heeft met een dergelijke maatschappij en dat zij al het regelwerk van u overnemen. U kunt bijvoorbeeld langsgaan om een geschikte autoverzekering af te sluiten en bij schade neemt u contact op met de tussenpersoon. Zij zullen vervolgens contact opnemen met de verzekeraar voor de verdere schadeafhandeling, zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft.

Sommige consumenten denken dat het extra kost bij een tussenpersoon doordat zij ook geld moeten verdienen. Dat zij geld moeten verdienen is waar, zij ontvangen dan ook doorgaans een bepaald percentage van de premie. Maar dat dit per definitie duurder is hoeft niet het geval te zijn. Als u rechtstreeks naar dezelfde verzekeraar toe stapt betaald u hoogstwaarschijnlijk hetzelfde of zelfs meer aan premie, de tussenpersoon heeft namelijk doorgaans interessante afspraken met diverse verzekeraars gemaakt. Echter heeft een tussenpersoon doorgaans niet met alle verzekeraars afspraken, hierdoor worden bepaalde partijen niet aangeboden aan u. Mogelijk is 1 van deze niet aangeboden partijen interessanter.

Direct verzekeren

direct-autoverzekeringMet direct verzekeren bedoelen wij dat u een contract aangaat met de verzekeraar direct, zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Indien u voor deze optie kiest dient u zelf de autoverzekering te regelen, dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld online of via de telefoon. Bij schade dient u ook zelf contact op te nemen met de verzekeraar. Indien u voor direct verzekeren kiest kunt u zelf eerst een vergelijking maken tussen de verschillende partijen. Vervolgens kunt u de autoverzekering afsluiten bij een maatschappij naar keuze.