Blog

Het verzekeren van 2 auto’s op 1 naam

Het verzekeren van 2 auto’s op 1 naam is heel goed mogelijk. Het kan namelijk dat u een bezitter bent van 2 auto’s en alle voertuigen in Nederland dienen verplicht verzekerd te worden. Wel is van belang dat beide auto’s op uw naam staan gezien de auto in principe verzekerd moet worden op naam van de kentekenhouder, ook wel als de eigenaar aangeduid.

Auto van iemand anders op uw naam

andere-naamBij sommige autoverzekeraars mag de auto ook verzekerd worden op uw naam, ondanks dat deze op naam van iemand anders staan. Die iemand anders dient indien dit mogelijk gemaakt wordt wel uw partner te zijn. Ook is hierbij een stelregel dat u wel de hoofdbestuurder dient te zijn. Dit is dus alleen mogelijk als u degene bent die het meeste in het voertuig rijdt. Hierbij maakt het niet uit dat u nog een auto eventueel op uw naam heeft verzekerd, dit mogen er namelijk gewoon meerdere zijn.

Zelfde verzekeraar?

De meeste consumenten denken bij een tweede autoverzekering automatisch aan dezelfde verzekeraar en brengen de tweede autoverzekering hier dan ook onder. Maar of dit werkelijk het voordeligst is moet nog blijken, dit is namelijk niet automatisch het geval. Voor elk voertuig op zich adviseren wij u dan ook naar de verschillende verzekeraars te kijken. Want als uw verzekeraar voor de eerste auto het voordeligst en beste was, is dit niet automatisch het geval voor de tweede. Het kan zomaar zijn dat hierbij een andere verzekeraar beter uit de bus komt.

Behalve wanneer er een tweede gezinsautoregeling geboden wordt en u een hoog aantal schadevrije jaren heeft, dan is dezelfde verzekeraar doorgaans het voordeligst. Met deze regeling mag u namelijk gebruik maken van dezelfde korting als op uw eerste auto. Dit is dus uitermate voordelig wanneer u al een hoge no-claimkorting heeft opgebouwd.