Blog

Groene kaart

De groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs, waarmee u aan kunt geven dat u verzekerd bent. Het is in Nederland verplicht om tenminste een WA autoverzekering af te sluiten. Zorg ervoor dat u de groene kaart bij u draagt, zodat u aan kunt tonen dat u een geldige verzekering heeft. Het is echter niet verplicht om de kaart bij u te hebben. Sluit u een nieuwe verzekering af? Dan bent u officieel geaccepteerd wanneer uw nieuwe verzekeraar dat laat weten, of u de groene kaart in huis hebt.

Wat staat er op de groene kaart?

Op de groene kaart kunt u een aantal verschillende gegevens terugvinden. U kunt er bijvoorbeeld op lezen voor welk tijdvak en welk motorvoertuig de dekking geldt, zodat men kan zien of de kaart past bij de auto waarin of de motor waarop u rijdt.

Daarnaast staat er informatie op met betrekking tot de instanties waar u zich tot kunt wenden wanneer u te maken krijgt met pech, een ongeval, ruitbreuk of diefstal. Ook de internationale gegevens staan erop, waardoor het verstandig is de kaart mee te nemen wanneer u naar het buitenland reist.

Waar is de groene kaart geldig?

groene-kaartDe groene kaart is in ieder geval door heel Nederland geldig, maar daarnaast ook in het buitenland. Over het algemeen worden de landen waarin de kaart geldig is op de achterzijde van de kaart aangegeven. Het gaat in principe om alle landen in Europa, waardoor u er in die landen zeker van bent dat u op een goede manier verzekerd bent. Maakt u een reis naar het buitenland? Dan is het verstandig om op de groene kaart te controleren of de dekking van uw autoverzekering ook in dat land geldig is.