Blog

Autoverzekering of oldtimerverzekering?

Heeft u een oldtimer staan? Dan kunt u daar een autoverzekering voor afsluiten, maar kunt u daarnaast kijken naar een eventuele oldtimerverzekering. Op die manier kunt u flink besparen op de premie, mits u aan de voorwaarden voldoet. U auto dient in ieder geval ouder dan 25 jaar te zijn en dient te kunnen worden gezien als een verzamelobject. De precieze voorwaarden van de verschillende verzekeraars zijn niet overal gelijk, maar dit zijn over het algemeen de belangrijke elementen waar u rekening mee dient te houden met betrekking tot de mogelijke oldtimerverzekering.

Recreatief gebruik

oldtimerverzekeringDaarnaast is het van belang dat u op een recreatieve manier gebruik maakt van de auto. Gebruikt u de oude auto voor het dagelijkse verkeer naar uw werk of wellicht om de boodschappen te halen? Dan dient u er een gewone autoverzekering voor af te sluiten. Over het algemeen stelt men een maximum aan het aantal kilometers dat u mag rijden en is het van belang om naast de oldtimer nog een andere auto op uw naam te hebben staan. Op die manier kan men het risico op schade flink beperken, waardoor u de mogelijkheid heeft om een voordelige oldtimerverzekering af te sluiten.

Extra eisen youngtimers

In bepaalde gevallen is er sprake van aanvullende eisen voor youngtimers, relatief jonge auto’s tussen de 25 en 40 jaar. Het kan zijn dat alleen de auto’s die rijden op benzine worden geaccepteerd en er minimaal een WA plus dekking af dient te worden gesloten.

Verder kan men eisen stellen aan de waarde van de auto en de taxatiekwaliteit. Houd hier rekening mee op het moment dat u een dergelijke verzekering af wenst te sluiten. De oldtimerverzekering is de meest voordelige optie, de autoverzekering is wat duurder en biedt aan de andere kant een meer uitgebreide vrijheid aan.